Ik verbaas me nu al weken over het rendement op mijn portefeuille. Opnieuw is dat verder opgelopen, ik heb nu een winst van een onwerkelijke 10 procent, waar de AEX op 4,54 procent staat.
Tesla doet het erg goed: 20 procent hoger dan toen ik het kocht. En Ahold blijft verliesgevend. De winst die ik had op Galapagos is omgeslagen naar een verlies.
Ik zie het en ik doe niks. Ondertussen hoor ik steeds meer mensen die ‘even’ uit de markt stappen omdat ze een correctie verwachten. Ik blijf nog even zitten en hou vast aan het idee dat ik voor de lange termijn beleg.
Mijn rendement (de rode lijn) versus dat van de AEX (groene lijn)
Hi Blondje, moet altijd erg lachen om jullie naam. desalniettemin ben ik zeer onder de indruk van jullie fantastische site en nog meer van de resultaten die jullie behalen. Het is niet niks waar je het over hebt. Daarmee wil ik ook een woord van waarschuwing spreken. Er vaak te makkelijk gedaan over dit soort technieken en beginnende beleggers kunnne zich hier behoorlijk in vergissen. Dit heeft te maken met het emotie interferentie effect. Dit is wat dat volgens mij betekent voor beginnende en gevorderde beleggeres: http://mainshipinvestment.nl/emotie-op-de-beurs.html
Met vriendelijke groet, Koert Hilderink
PS: Nogmaals wat een Fantastische website!!
Janneke,
Mijn advies aan jou: “Never ever sell Shell” met inmiddels een aandeel erbij en een (weliswaar nog niet gerealiseerde) winst van Eur 468,36 tot nu toe legt jou geen windeieren (hoogste winst in Eur in jouw portefeuille).
Soms is buy and hold een goed advies.
Bij Shell vindt geen toekomstige uitkering in stockdividend(en) meer plaats.
Het gaat dus nu om het “echte” dividendrendement.
Bedenk echter wel, dat niet gerealiseerde winst NOG GEEN ECHTE winst is.
Veel succes verder!
Alex stuurde mij:
“Opvallende daler: Galapagos
Het aandeel Galapagos, net ‘gepromoveerd’ naar de Smallcap, stond deze week onder druk door een adviesverlaging die volgde op een teleurstellende R&D-update.
Galapagos hield onlangs in New York zijn jaarlijkse ‘research & development’-dag en gaf daarbij een update over de stand van zaken rondom medicijnen die in de pijplijn zitten. Het Belgische bedrijf richtte zich de afgelopen jaren op de positionering als sterke biotechspeler. In maart kondigde Galapagos aan de referentiemarkt voor aandelen te wijzigen naar Amsterdam, waar de hoofdnotering eerder in Brussel lag.
Vertraging
De positionering als sterke biotechspeler moet worden ondersteund door kandidaatmedicijnen als GLPG0634, een potentieel geneesmiddel tegen onder andere reuma en de ziekte van Crohn. Maar juist over dat medicijn had Galapagos tijdens zijn R&D-dag tegenvallend nieuws, want GLPG0634 loopt vertraging op in afwachting van goedkeuring door nationale instanties.
Door die vertraging verschijnen de resultaten van een twaalf-weken studie pas in het eerste kwartaal van 2015, een verslagperiode later dan gepland. Hierdoor wordt ook het resultaat van de 24-weken studie uitgesteld, tot het derde kwartaal van 2015.
Partner
Een KBC-analist merkt op dat deze – op zich – kleine vertraging toch gevolgen kan hebben voor Galapagos, omdat het de eventuele licensering door samenwerkingspartner Abbvie in gevaar brengt. Dit Amerikaanse bedrijf, sinds begin 2013 afgesplitst van Abbott Laboratories, is zelf een soortgelijk geneesmiddel aan het ontwikkelen, dus hiermee wordt de concurrentie tussen de twee mogelijk vergroot.
Voor GLPG0974 lijkt de ontwikkeling in de klinische fase al mis te lopen omdat de studie nog niet heeft geleid tot een verbetering van de symptomen van de patiënten. Dat betekent voor Galapagos geen tweede medicijn (naast GLPG0634) in de zogenaamde ’tweede midstage’ van de pijplijn. Een kandidaatmedicijn tegen taaislijmziekte lijkt veelbelovend, maar is nog ver verwijderd van de klinische fase.
Adviesverlaging
Dit betekent volgens de KBC-analist dat er zeker tot het eerste kwartaal van 2015 geen daadwerkelijke ’triggers’ zijn voor het bedrijf. De waarde van het aandeel wordt volgens hem sinds de verkoop van de servicedivisies BioFocus en Argenta, eerder dit jaar, vooral gestuwd door de gepatenteerde pijplijn. En daar lijkt resultaat dus vooralsnog te ontbreken. KBC heeft daarom zijn advies verlaagd van buy naar accumulate en het koersdoel van 22 naar 18 euro.
Hoewel het bedrijf dankzij de verkoop van zijn servicedivisies wel een sterkere balans heeft en er dus potentie is voor overnames, moet het bedrijf volgens de analist rekening houden met een fors prijskaartje, vanwege de concurrentie.
Al met al lijkt de markt er nog niet helemaal van overtuigd dat Galapagos de sterke biotechspeler is, die het wil zijn. Ten opzichte van een jaar geleden heeft het aandeel inmiddels ruim 11% verloren. Op weekbasis daalde de koers met 6% naar 14,08 euro.”.